Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Verlofregeling

Zwangerschapsverlof

Als je zwanger bent en in loondienst werkt, heb je recht op 16 weken betaald zwangerschapsverlof, deels in je zwangerschap en deels na de geboorte. Voor Voor uitgebreide en actuele informatie kijk je op de site van de rijksoverheid.

Als je een uitkering hebt, heb je recht op een zwangerschapsuitkering, Voor uitgebreide en actuele informatie kijk je op de site van het uwv.

Als je als zelfstandige werkt heb je recht op een ZEZ-uitkering (Zelfstandige en Zwanger). Voor uitgebreide en actuele informatie kijk je op de site van het uwv.

Partnerverlof (geboorteverlof)

Als aanstaande vader/duo-moeder heb je na de geboorte van jullie kind recht op geboorteverlof. Voorwaarde is wel dat je in loondienst bent. Het geboorteverlof is eenmaal het aantal werkuren per week. Ook kunnen partners aanvullend geboorteverlof opnemen. Geboorteverlof wordt ook wel kraamverlof, vaderschapsverlof of partnerverlof genoemd.

Voor uitgebreide en actuele informatie kijk je op de site van de rijksoverheid.

Ouderschapsverlof

Ouders hebben recht op 9 weken, deels betaald, ouderschapsverlof. De uitkering is 70% van het dagloon. Voorwaarde is dat zij deze 9 weken opnemen in het 1e levensjaar van het kind. Daarmee krijgen ouders meer tijd om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. En om samen bewust keuzes te maken over de verdeling van werken en zorgen. Alleen ouders die in loondienst werken hebben recht op gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Als 2 ouders in loondienst werken, hebben beide ouders recht op het gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Voor uitgebreide en actuele informatie kijk je op de site van de rijksoverheid.

Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega