Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Praktijkinfo

Samenwerking

Als praktijk zijn wij aangesloten bij een verloskundig samenwerkingsverband: ‘Middenin, geboortezorg omgeving Heerenveen’. Hierin werken we samen met gynaecologen, verloskundigen en kraamzorgorganisaties aan de verbetering van de geboortezorg in de regio. Mocht het voorkomen dat we meerdere bevallingen tegelijk hebben zullen we altijd eerst elkaar bellen voor hulp en als dat niet lukt kunnen we een beroep doen op verloskundigenpraktijken uit de buurt.

Waarneming

Onze praktijk bestaat uit vier vaste verloskundigen: Ananda Krul, Lotte van den Akker, Xanthe Gritter en Eva Laernoes. Tijdens vakanties of drukke periodes nemen wij soms een extra verloskundige aan om ons te helpen in de praktijk. Het kan dus af en toe voorkomen dat je een andere verloskundige tegenkomt tijdens het spreekuur, de bevalling of je kraambed. Wij proberen altijd met een vaste waarneemster te werken, zodat het voor iedereen vertrouwd blijft voelen.

Studenten

Wij leveren graag een bijdrage aan de ontwikkeling van toekomstig verloskundigen. Daarom zijn we een opleidingspraktijk voor studenten verloskunde van de Verloskunde Academie Groningen. Dit houdt in dat er regelmatig studenten bij ons in de praktijk stage lopen. Je kunt de studenten tegenkomen tijdens de zwangerschapscontroles, de bevalling en het kraambed.

Tijdens de eerstejaars stage kijken de studenten vooral mee met ons, om zo een duidelijk beeld te kunnen vormen over wat de verloskunde inhoudt. De tweedejaars studenten kijken mee en voeren geleidelijk aan steeds meer praktische vaardigheden uit.  Studenten uit het derde jaar zijn meer zelfstandig aan het werk maar wij zijn altijd aanwezig tijdens de controles. Het vierde jaar is het laatste jaar van de opleiding, studenten nu ook zelfstandig bevallingen begeleiden en spreekuren draaien. Wij zullen altijd aanwezig zijn maar de studenten nemen op dat moment de begeleiding in handen.

Als je bezwaar hebt tegen het aanwezig zijn en/of begeleid worden door de studenten, kun je dit altijd aangeven

Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega