Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Over ons

Ananda Krul

Mijn naam is Ananda Krul. Ik ben getrouwd en heb twee zoons: Siho en Bodhi. Ik woon in Oosterwolde en werk al heel veel jaar met plezier in Wolvega.

In 2013 heb ik samen met Lotte Juf Ooievaar opgericht. Eerst hebben we een tijd met z’n tweeën gewerkt, daarna werd Juf Ooievaar zo groot dat we inmiddels met een team van 4 vaste verloskundigen werken. Ons streven is om jullie als zwangere en partner zorg op maat te bieden, samen met jullie deze mooie tijd te beleven en jullie te ondersteunen waar nodig. De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in iemands leven en om daar deel van uit te kunnen maken is heel speciaal! Wat ik leuk vind aan verloskundige zijn is de afwisseling: Spreekuur doen, kraamvisites en bevallingen begeleiden. Bij mij kan je ook terecht voor een echo of het plaatsen van een spiraaltje.

In mijn vrije tijd sport is graag! Verder ben ik dol op koken (en eten 😊 ).- en alles wat hiermee te maken heeft. Je mag mij s’nachts wakker maken voor kaasfondue of sushi (vegetarisch a.u.b.)…… of voor een bevalling natuurlijk!

Lotte van den Akker

Mijn naam is Lotte van den Akker – Meijer. Ik ben geboren en getogen in Wolvega maar na het eindexamen aan het Linde College ben ik voor een paar jaar vertrokken naar andere delen in Nederland. Inmiddels woon ik weer in Wolvega, samen met mijn man Ronald, zoon Pim (2019) en dochter Lente (2022).

Verloskunde is voor mij het mooiste vak wat er bestaat. Als ik (vaak) vroeg in de ochtend, na een bevalling, weer in de auto naar huis rijd, kan ik mijn geluk niet op. Het is een bijzonder gevoel, iedereen gaat door met z’n leven, terwijl ik weet dat er weer een mooi baby’tje geboren is. Ik voel me iedere keer weer vereerd dat ik deel mag nemen aan zo’n bijzondere periode in jullie leven.

Als ik vrij ben ga ik het liefst op pad. Want als ik thuis blijf zie ik alleen maar de chaos van het speelgoed en alle huishoudelijke taken 😉 Het heeft daarom mijn voorkeur om iets leuks te ondernemen met de kinderen of met vrienden af te spreken voor een koffie’tje, borrel of etentje.

Xanthe Gritter

Mijn naam is Xanthe, ik ben 24 jaar en woon sinds kort (weer) in Steenwijk. Mijn naam kan bekend voorkomen: ik heb in 2021 namelijk al eens stage gelopen bij Juf Ooievaar! Na het afronden van mijn studie in Antwerpen ben ik een periode in Oeganda geweest en heb ik gewerkt in de kraamzorg. Nu werk ik als verloskundige bij de juffies van Juf Ooievaar. In het voorjaar wordt ik ingewerkt en in de zomer zal ik de vakanties waarnemen van de juffies.

Al vroeg wist ik dat ik in de zorg wilde gaan werken, maar een specifieke doelgroep had ik nog niet voor ogen. Wel had ik iedere keer tranen bij het zien van het programma ‘One born every minute’. Omdat ik nog vrij weinig ervaring had in de verloskunde, wist ik nog niet of de opleiding bij mij zou passen.

Ik ben toen met een gecombineerde verpleeg- en verloskunde studie gestart in Vlissingen en Antwerpen. Toen ik echter eenmaal daadwerkelijk in aanraking kwam met de verloskunde wist ik het zeker: dit wil ik later doen! Ik vind het prachtig om vrouwen met hun partner te begeleiden tijdens een van de mooiste perioden van hun leven en kijk er dan ook enorm naar uit om de Vlissingse stranden en Antwerpse kaai in te ruilen voor mijn thuisgrond in het Noorden.

In mijn vrije tijd speel ik korfbal en stap ik nog wel eens op het paard. Verder maak je mij blij met een goed boek en houd ik van een drankje doen met vriendinnen. Ik kijk er naar uit om van start te gaan en jullie te ontmoeten, hopelijk tot snel!

Eva

Hoi! Ik ben Eva. Ik ben eigenlijk een echte Groningse meid, maar ga de komende periode de stad inruilen voor Wolvega om aan de slag te gaan bij Juf Ooievaar. Ik heb mijn eindstage hier afgerond, en blijf nog even hangen om het verlof van Lotte op te vangen. Ik denk dat sommigen van jullie mij dan ook wel kennen! Op mijn 12e zei de moeder van een vriendin dat ze mij echt als verloskundige zag werken later. Ik wist toen nog niet precies wat dit inhield, maar nadat ik me hierin had verdiept dacht ik: dit is inderdaad wat ik wil gaan worden later! Ik heb er alles aan gedaan die droom waar te maken en ben erg blij dat ik er nu ben. Ik vind het bijzonder om te zien hoe een zwangerschap verloopt en het blijft mooi om een kindje geboren te zien worden. Ik vind het heerlijk om op een vrije dag de deur uit te gaan, kan de hele dag denken aan wat ik vanavond wil gaan eten, geniet erg van liggen in de zon en kijk het liefst een serie opnieuw omdat ik dan zeker weet dat ‘ie leuk is Ik heb erg veel zin om hier aan de slag te gaan en jullie te leren kennen. Tot snel!

Nynke van den Beld (zomerwaarneemster)

Hallo! Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Nynke van den Beld. Sommige kunnen mij nog herkennen van de eindstage die ik bij Juf Ooievaar heb gedaan tijdens de opleiding tot verloskundige. Mijn passie en interesse voor het begeleiden van zwangere tijdens deze bijzondere periode is zo’n 6 jaar terug ontstaan toen ik een snuffelstage mocht lopen bij Juf Ooievaar. Inmiddels is deze droom uitgekomen en mag ik mij sinds september 2023 verloskundige noemen! De komende periode mag ik jullie gaan begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en in het kraambed. Hopelijk tot snel!

Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega