Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Over ons

Ananda Krul

Mijn naam is Ananda Krul. Ik ben getrouwd en heb twee zoons: Siho en Bodhi. Ik woon in Oosterwolde en werk al heel veel jaar met plezier in Wolvega.

In 2013 heb ik samen met Lotte Juf Ooievaar opgericht. Eerst hebben we een tijd met z’n tweeën gewerkt, daarna werd Juf Ooievaar zo groot dat we inmiddels met een team van 4 vaste verloskundigen werken. Ons streven is om jullie als zwangere en partner zorg op maat te bieden, samen met jullie deze mooie tijd te beleven en jullie te ondersteunen waar nodig. De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in iemands leven en om daar deel van uit te kunnen maken is heel speciaal! Wat ik leuk vind aan verloskundige zijn is de afwisseling: Spreekuur doen, kraamvisites en bevallingen begeleiden. Bij mij kan je ook terecht voor een echo of het plaatsen van een spiraaltje.

In mijn vrije tijd sport is graag! Verder ben ik dol op koken (en eten 😊 ).- en alles wat hiermee te maken heeft. Je mag mij s’nachts wakker maken voor kaasfondue of sushi (vegetarisch a.u.b.)…… of voor een bevalling natuurlijk!

Lotte van den Akker - Meijer

Mijn naam is Lotte van den Akker – Meijer. Ik ben geboren en getogen in Wolvega maar na het eindexamen aan het Linde College ben ik voor een paar jaar vertrokken naar andere delen in Nederland. Inmiddels woon ik weer in Wolvega, samen met mijn man Ronald, zoon Pim (2019) en dochter Lente (2022).

Verloskunde is voor mij het mooiste vak wat er bestaat. Als ik (vaak) vroeg in de ochtend, na een bevalling, weer in de auto naar huis rijd, kan ik mijn geluk niet op. Het is een bijzonder gevoel, iedereen gaat door met z’n leven, terwijl ik weet dat er weer een mooi baby’tje geboren is. Ik voel me iedere keer weer vereerd dat ik deel mag nemen aan zo’n bijzondere periode in jullie leven.

Als ik vrij ben ga ik het liefst op pad. Want als ik thuis blijf zie ik alleen maar de chaos van het speelgoed en alle huishoudelijke taken 😉 Het heeft daarom mijn voorkeur om iets leuks te ondernemen met de kinderen of met vrienden af te spreken voor een koffie’tje, borrel of etentje.

Kim van der Werf

(Zwangerschapsverlof tot mei 2024) Mijn naam is Kim van der Werf. Ik woon samen met mijn man Tom en onze zoon Max in Wolvega. Na een opleiding in maatschappelijk werk, heb ik de overstap naar de verloskunde gemaakt. Een gouden stap!

Sinds mijn afstuderen als verloskundige ben ik begonnen met werken bij Juf Ooievaar. Ik vind het belangrijk om persoonlijke zorg te kunnen bieden. Ik denk dat het daarom heel fijn is dat ik de tijd voor jullie kan nemen en jullie goed kan leren kennen. Zo kunnen we samen goed bekijken waar en op welke manier ik jullie kan bijstaan in deze fantastische en ook spannende periode. Hoe geweldig is het dat wij alles van zo dichtbij mogen meemaken met jullie: een hele eer!

Het liefst ben ik in mijn vrije tijd lekker thuis aan het rommelen en afwisselend ga ik graag de deur uit voor een goede lunch, lekkere koffie met een gebakje of gezellig wat rondwandelen in de buurt. En als je me in de nacht nodig hebt voor hulp of misschien wel bij de bevalling, dan wordt een kopje zwarte koffie heel erg gewaardeerd!

Sanne Knol

Mijn naam is Sanne Knol, ben 23 jaar oud, geboren en getogen in Hemrik en mag de komende tijd de juffies van Juf Ooievaar komen versterken.
Ik heb de opleiding tot verloskundige gekozen omdat ik al van jongs af aan zwanger zijn/worden erg interessant vindt. Zo zat ik als 6-jarig meisje op zondagochtend vol bewondering ‘De Verloskundigenpraktijk’ op tv te kijken, deze interesse is dan ook nooit weer weggegaan. Daarnaast spreekt het mij erg aan om een traject met een zwangere vrouw en haar partner aan te gaan en daar begeleiding bij te bieden voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en tijdens de kraamperiode. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een stuk te wandelen of te hardlopen, boek te lezen of drankjes te drinken met vriendinnen. Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens de spreekuren, bevalling en tijdens de kraamvisites. Ik heb er veel zin in en hoop jullie te snel te ontmoeten!

Liefs, Sanne Knol, Verloskundige

Xanthe Gritter (zomerwaarneemster)

Mijn naam is Xanthe, ik ben 24 jaar en woon sinds kort (weer) in Steenwijk. Mijn naam kan bekend voorkomen: ik heb in 2021 namelijk al eens stage gelopen bij Juf Ooievaar! Na het afronden van mijn studie in Antwerpen ben ik een periode in Oeganda geweest en heb ik gewerkt in de kraamzorg. Nu werk ik als verloskundige bij de juffies van Juf Ooievaar. In het voorjaar wordt ik ingewerkt en in de zomer zal ik de vakanties waarnemen van de juffies.

Al vroeg wist ik dat ik in de zorg wilde gaan werken, maar een specifieke doelgroep had ik nog niet voor ogen. Wel had ik iedere keer tranen bij het zien van het programma ‘One born every minute’. Omdat ik nog vrij weinig ervaring had in de verloskunde, wist ik nog niet of de opleiding bij mij zou passen.

Ik ben toen met een gecombineerde verpleeg- en verloskunde studie gestart in Vlissingen en Antwerpen. Toen ik echter eenmaal daadwerkelijk in aanraking kwam met de verloskunde wist ik het zeker: dit wil ik later doen! Ik vind het prachtig om vrouwen met hun partner te begeleiden tijdens een van de mooiste perioden van hun leven en kijk er dan ook enorm naar uit om de Vlissingse stranden en Antwerpse kaai in te ruilen voor mijn thuisgrond in het Noorden.

In mijn vrije tijd speel ik korfbal en stap ik nog wel eens op het paard. Verder maak je mij blij met een goed boek en houd ik van een drankje doen met vriendinnen. Ik kijk er naar uit om van start te gaan en jullie te ontmoeten, hopelijk tot snel!

Nynke van den Beld

Hallo! Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Nynke van den Beld. Sommige kunnen mij nog herkennen van de eindstage die ik bij Juf Ooievaar heb gedaan tijdens de opleiding tot verloskundige. Mijn passie en interesse voor het begeleiden van zwangere tijdens deze bijzondere periode is zo’n 6 jaar terug ontstaan toen ik een snuffelstage mocht lopen bij Juf Ooievaar. Inmiddels is deze droom uitgekomen en mag ik mij sinds september 2023 verloskundige noemen! De komende periode mag ik jullie gaan begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en in het kraambed. Hopelijk tot snel!

Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega

0561-226016 | info@jufooievaar.nl | Griffioenpark 7, 8471 KR Wolvega