Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Wanneer moet je bellen?

Wanneer kan je ons bellen? Bel ons voor 37 weken altijd gelijk als je weeën, bloedverlies of vochtverlies hebt. Daarnaast is het belangrijk te bellen als je je kindje minder of niet voelt bewegen of als je je ongerust maakt.

Beval je van je eerste kind?

Dan bel je met de dienstdoende verloskundige bij twee uur lang weeën om de vijf minuten die één minuut aanhouden.
Verder bel je als je vliezen zijn gebroken en je daardoor vruchtwater verlies. Als het hoofdje van je kind nog niet ingedaald is moet je altijd gelijk even bellen. Als het vruchtwater bruin of groen van kleur is of je twijfelt hierover, bel dan ook direct. Als de vliezen ’s nachts gebroken zijn en het helder van kleur is neem dan ’s ochtends gelijk even contact op met de dienstdoende verloskundige. Probeer nog even te slapen als dit lukt.

Als je bloedverlies hebt neem dan ook contact op. Dit is dan te vergelijken met een menstruatie. Het kan zijn dat je de slijmprop verliest waar wat bloed doorheen zit, hiervoor hoef je niet te bellen.

Beval je van je tweede (of meerdere) kind?

De bel instructies zijn bijna hetzelfde als bij je eerste kind maar vaak gaat de bevalling vlotter. Bel de dienstdoende verloskundige bij een uur lang weeën om de vijf minuten die een minuut aanhouden.

Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega