Verloskundigepraktijk Wolvega
Verloskundigepraktijk Wolvega
Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Corona virus

Beste zwangere en partner,

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal hebben meegekregen worden de corona maatregelen langzamerhand weer een beetje versoepeld. Gelukkig ook wat betreft de verloskundige zorg.

Onze beroepsvereniging (KNOV) heeft een landelijk protocol ingesteld om het contact met zwangeren en kraamvrouwen tot een minimum te beperken. Daarnaast hebben wij regionaal met de verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen hier afspraken over gemaakt. Dit heeft de volgende gevolgen:

Zwangerschap:
Wij willen je vragen om NIET naar de praktijk te komen als je klachten hebt die passen bij het virus maar eerst met ons te bellen:
o Koorts (> 38 graden)
o Verkoudheidsklachten: hoesten, niezen, keelpijn, loopneus
o Benauwdheidsklachten

Controles op de praktijk zullen tot een minimum worden beperkt, daardoor zitten er meer weken tussen de opeenvolgende controles. Mocht je klachten hebben of ongerust zijn, bel dan, zodat we kunnen kijken of we je eerder in kunnen plannen. Bij de echo’s mag je partner mee. Bij de overige controles op de praktijk willen we je vragen om alleen te komen. Dus geen partners, kinderen of anderen meenemen naar de praktijk. Dit omdat we in de wachtkamer en in de spreekkamer niet kunnen voldoen aan de 1,5m afstand regel. Na elke controle zullen wij de spreekkamer, incl deurklinken, met alcohol ontsmetten en per dagdeel de wachtkamer.

Bevalling:
Mocht je klachten hebben die passen bij Corona zijn wij hier graag vooraf van op de hoogte. Hierdoor kunnen we met jou afstemmen wat de beste zorg is. Bij (sterke verdenking op) besmetting met Corona is continue hartbewaking van de baby tijdens de bevalling mogelijk noodzakelijk.
Als je belt omdat de bevalling begonnen is, geef dan ook altijd aan of jij of je partner verkouden is. Dan komen wij namelijk met beschermende kleding/mondkapje. Verder mag je zelf bepalen of je thuis wilt bevallen of in het ziekenhuis (poliklinisch). Wij mogen weer mee naar het ziekenhuis om je bevalling te begeleiden. Bij de bevalling mag alleen je partner aanwezig zijn (of een andere volwassene, indien geen partner). Dit geldt zowel voor thuisbevallingen als in het ziekenhuis.

Kraamweek:
Tijdens de kraamweek zorgt de kraamverzorgende voor jou en je kindje. Zij zal ook de medische controles uitvoeren. Wij zullen in de kraamweek telefonisch contact met je opnemen om te vragen hoe het gaat. Wij zullen alleen bij je thuis langskomen als dit noodzakelijk is. Er mag dan geen ander bezoek aanwezig zijn tijdens onze visite. Er zijn geen aanwijzingen dat het virus overgaat in de borstvoeding. Borstvoeding zou juist een extra bescherming vormen voor de baby omdat het een bijdraagt aan een goed immuunsysteem.

Daarnaast blijft het voor iedereen nog steeds van belang extra goed om hygiëne te denken door vaak je handen te wassen, in je elleboog te niezen/hoesten, geen handen te schudden en papieren zakdoekjes te gebruiken.

Wij begrijpen dat deze maatregelen grote consequenties hebben voor jou en je partner. We willen daarom vragen om je begrip. Op dit moment is dit de beste manier om te voorkomen dat we elkaar besmetten. Dat is voor jullie gezondheid belangrijk, maar ook voor onszelf. Wij willen hierbij benadrukken dat wij als praktijk zeer kwetsbaar zijn. Door deze maatregelen te treffen hopen wij zo lang mogelijk aan het werk te kunnen blijven, zodat we de noodzakelijke zorg kunnen verlenen. Mochten wij zelf ziek worden, dan kan dit nog grotere gevolgen hebben voor de zorgverlening. Dit willen wij hiermee proberen te voorkomen.

Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met ons via ons reguliere telefoonnummer: 06-27119536 (wij zijn 24u per dag bereikbaar/ 7 dagen per week).

Aanmelden bij Verloskundigepraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega