Miskraam Juf Ooievaar
Miskraam
Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Onderzoeken

Met echoscopisch onderzoek kan duidelijk gemaakt worden of de zwangerschap nog intact is. Een lege vruchtzak of een niet-levend embryo zonder hartactie kan met de echo betrouwbaar worden opgespoord. Ben je minder dan twee weken overtijd dan geeft het onderzoek nog geen duidelijkheid; in die gevallen herhalen wij de echo na een week of twee; dan kunnen wij de keer daarop zien of het hartje wel of niet klopt.

Echoscopisch onderzoek verandert niets aan de uitkomst van de zwangerschap. Een miskraam is een veel voorkomend en ook natuurlijk verschijnsel. Daarom is het goed om een afwachtende houding aan te nemen.

Bedrust en medicijnen zijn zinloos als maatregel om een miskraam te voorkomen. Dit is omdat een miskraam in de meerderheid van de gevallen veroorzaakt wordt door een aanlegstoornis van de vrucht.

Nadat wij vastgesteld hebben dat er sprake is van een miskraam zijn er twee mogelijkheden:

  • Afwachten tot de miskraam spontaan optreedt.
  • Curettage: een ingreep waarbij het zwangerschapsweefsel via de schede en de baarmoederhals wordt verwijderd.

De keuze is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Beide behandelingen hebben voor- en nadelen. Je wordt doorgestuurd naar de gynaecoloog om de voor- en nadelen te bespreken en verdere afspraken te maken. Tijdens dit hele proces zullen wij contact met je houden en kun je ons altijd bellen voor vragen of ondersteuning.

Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega